Astrocenter Blog by

Totemdier Specht – Indianen Astrologie

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

De Indianen, ook native Americans genoemd, hebben altijd geloofd in de sterke verbinding tussen natuur, dieren en de mens. De Astrologie van de Indianen gaat uit van totemdieren, waarvan er in totaal 12 zijn. Lees hier meer over het totemdier Specht.

 

Indianen Astrologie en Medicijnwiel

De Indianen Astrologie is gebaseerd op het zogenaamde Medicijnwiel. Dit wiel symboliseert de holistische geneeswijze en vertelt ons dat we zijn opgebouwd uit het lichaam, emoties, de geest en de ziel. Elk van deze vier aspecten is voor de indianen even belangrijk en het is van belang dat ze worden gezien als één geheel. Elk persoon wordt volgens de Indianen Astrologie geboren in één van de vier krachten van het medicijnwiel. Deze kracht volgt het uitgangspunt van ons leven en we kijken naar de wereld om ons heen vanuit deze plek. Vanuit dit uitgangspunt kunnen we aan ons zelf werken, onszelf ontwikkelen en leren over de andere krachten van het medicijnwiel.

 

>> Ken je jouw Totemdier al? Bekijk hier het overzichtsartikel over Indianen Astrologie! <<

 

Totemdier

Elke totem staat voor een periode in het jaar en iedereen heeft een totemdier dat bij zijn geboortedatum hoort. Dit dier is jouw zieldier en de data komen overeen met die van de Westerse astrologie. De geboortetotem geeft informatie over de persoonlijkheid, houding, vaardigheden en tekortkomingen van iemand.

 

Elke totem wordt geassocieerd met een Clan. De Indianen gebruiken vier verschillende Clans die zijn gekoppeld aan een element en dier:

 

Havik clan – Vuur

Schildpad clan – Aarde

Vlinder clan – Lucht

Kikker clan – Water

 

Medicijnwiel

 

Specht (Kreeft)

(22 juni t/m 22 juli)

 

SpechtTotem: Specht

Clan: Kikker

Maan: Maan van de Sterke Zon

Plant: Wilde Roos

Mineraal: Rozenkwarts

Spirituele Beschermer: Shawnodese

Kleur: Roze

Complementair totemdier: Sneeuwgans

 

Algemene eigenschappen Specht

De Specht is het meest zorgzame totemdier. Hij kan goed luiteren en is zeer empathisch en begripvol. Hij is hierdoor de beste steun in moeilijke situaties. De Specht is een geweldige ouder, vriend en partner. Hij is zuinig, vindingrijk en georganiseerd. In een ondersteunende omgeving zal de Specht zijn zorgzame kant laten zien en is hij bovendien zeer aanhankelijk en romantisch. Echter, wanneer de Specht niet wordt ondersteund door zijn omgeving, heeft hij de neiging om bezitterig, humeurig en jaloers te zijn. Dit totemdier volgt zijn hart, wanneer hij je zijn hart geeft kun je er van uit gaan dat het een oprechte liefde is!

 

De Specht die in balans is, is een van de meest gastvrije en vriendelijke personen die zult ontmoeten. Ze hebben veel liefde te geven. Het huis van de Specht staat open voor iedereen en vooral degenen die behoefte hebben aan liefde. Een Specht niet in balans is kan zo bezig zijn met zijn eigen emoties dat hij de wereld om hem heen helemaal uit het oog verliest.

 

De Specht beschikt over het vermogen om de werkelijkheid te zien en verschillende perspectieven te begrijpen. De goede intuïtie van de Specht helpt hem zijn weg te vinden in het leven. Wat meer nuchtere, pragmatische personen kunnen moeite hebben met de intuïtieve logica van de Specht.

 

Het huis is erg belangrijk voor de Specht. Hij heeft een comfortabel “nest” nodig om naar terug te kunnen keren, ergens waar hij zich veilig en geborgen voelt. Hij deelt zijn nest graag met anderen, familie, vrienden en personen die hij lief heeft. Het is voor hem belangrijk dat deze personen zich bij hem thuis voelen.

 

Specht en relaties

De Specht kan het goed vinden met de twee overige totemdieren van de kikkerclan, namelijk de Wolf en de Slang. Daarnaast passen ze goed bij de Bever, de Bruine Beer en de Sneeuwgans. Dit laatste totemdier, de Sneeuwgans, past het beste bij de Specht. De Specht kan veeleisend zijn, want hij heeft een grote behoefte aan liefde, zorg en geborgenheid. Wanneer dit totemdier genoeg aandacht krijgt als kind kan hij zich goed ontwikkelen en uitgroeien tot een uitgebalanceerde persoon.

 

Eigenschappen Rozenkwarts voor het Specht

De Rozenkwarts is de steen van de liefde en het hart. Twee elementen die voor de Specht van groot belang zijn. De Rozenkwarts heeft voor dit totemdier een kalmerende werking en kan helpen verdriet en trauma’s te verlichten. Daarnaast helpt deze mineraal om medeleven en behulpzaamheid te bevorderen.

 

De kleuren Roze voor de Specht

De kleur roze wordt in verband gebracht met onvolwassenheid en met de liefde in het algemeen. De betekenis van de kleur is voor de Specht afhankelijk van zijn ontwikkeling in het leven. Voor een Specht in balans zal de kleur roze worden geassocieerd met liefde. Wanneer de Specht zijn balans nog niet gevonden heeft is dit de kinderlijke kant van de kleur.

 

Spirituele beschermer Shawnodese

De Specht is het eerste Totemdier onder de spirituele beschermer Shawnodese. Deze beschermer vergroot voor dit totemdier zijn verlangen om meer over hun eigen gevoelsleven te leren. Shawnodese geeft de Specht vertrouwen en zorgt dat hij snel kan groeien.

 

De Maan van de Sterke Zon

Deze maan brengt de Specht stabiliteit, anders worden ze te veel beïnvloed door de weelderigheid van zijn geboortemaand. De Zonne Maan zorgt ervoor dat de Specht zijn energie kan kanaliseren in positieve zin.

 

De Wilde Roos voor de Specht

De Specht wordt, net als de Wilde Roos, gewaardeerd voor zijn schoonheid. Dan gaat het voornamelijk om zijn innerlijke schoonheid. Ze worden gezien als een bron van inspiratie. De Wilde Roos heeft een speciale magnetische aantrekkingskracht wanneer ze bloeien, ze verspreiden vreugde, net als de Specht. Wanneer de bloem is uitgebloeid vormt de Wilde Roos een rozenbottel, de vrucht van de wijsheid. De Specht wordt gewaardeerd om zijn uiterlijk en innerlijk!

 

Symboliek:

Balans, rendement, bescherming, initiatief, aandacht, profetie, luisteren, mogelijkheden, communicatie, oordeel, vastberadenheid

 

Wijsheid van de Specht:

  • De Specht leert ons om terug te keren naar onze roots
  • Hij gebruikt zijn wijsheid om zich tegen vijanden te beschermen
  • Hij leert ons om onze ideeën en passies te ontwikkelen
  • Hij moedigt ons aan om creatief te zijn en nieuwe manieren te vinden om te communiceren

 

Wanneer deze periode van het Medicijnwiel passeert:

Op dit punt van het medicijnwiel ben je in staat om meer te leren over je behoeften op het gebied van ontvangen en geven van zorg en liefde. Ook de intuïtie wordt gestimuleerd en je kunt meer behoefte hebben je spiritueel en geestelijk te ontwikkelen.


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter