Astrocenter Blog by

Totemdier Edelhert – Indianen Astrologie

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

De Indianen, ook native Americans genoemd, hebben altijd geloofd in de sterke verbinding tussen natuur, dieren en de mens. De Astrologie van de Indianen gaat uit van totemdieren, waarvan er in totaal 12 zijn. Lees hier meer over het totemdier Edelhert.

 

Indianen Astrologie en Medicijnwiel

De Indianen Astrologie is gebaseerd op het zogenaamde Medicijnwiel. Dit wiel symboliseert de holistische geneeswijze en vertelt ons dat we zijn opgebouwd uit het lichaam, emoties, de geest en de ziel. Elk van deze vier aspecten is voor de indianen even belangrijk en het is van belang dat ze worden gezien als één geheel. Elk persoon wordt volgens de Indianen Astrologie geboren in één van de vier krachten van het medicijnwiel. Deze kracht volgt het uitgangspunt van ons leven en we kijken naar de wereld om ons heen vanuit deze plek. Vanuit dit uitgangspunt kunnen we aan ons zelf werken, onszelf ontwikkelen en leren over de andere krachten van het medicijnwiel.

 

>> Ken je jouw Totemdier al? Bekijk hier het overzichtsartikel over Indianen Astrologie! <<

 

Totemdier

Elke totem staat voor een periode in het jaar en iedereen heeft een totemdier dat bij zijn geboortedatum hoort. Dit dier is jouw zieldier en de data komen overeen met die van de Westerse astrologie. De geboortetotem geeft informatie over de persoonlijkheid, houding, vaardigheden en tekortkomingen van iemand.

 

Elke totem wordt geassocieerd met een Clan. De Indianen gebruiken vier verschillende Clans die zijn gekoppeld aan een element en dier:

 

Havik clan – Vuur

Schildpad clan – Aarde

Vlinder clan – Lucht

Kikker clan – Water

Medicijnwiel

 

Edelhert

Edelhert (Tweelingen)

(22 mei t/m 21 juni)

 

Totem: Edelhert

Maan: Maan van de Maisplant 

Plant: Koningskaars

Mineraal: Agaat

Spirituele Beschermer: Wabun

Kleur: Wit en Groen

Complementair totemdier: Uil

 

Algemene eigenschappen Edelhert

Het Totemdier Edelhert is levendig en spraakzaam, met en goed gevoel voor humor en de neiging om anderen aan het lachen te willen maken. Ze zijn goed in communiceren, met allerlei soorten personen. Ze zijn zich zeer bewust van de personen om zich heen en zichzelf. Dit kan ertoe leiden dat het Edelhert wat narcistische trekjes krijgt. Wanneer het edelhert in zijn element is, is hij een inspirerende kracht. In een omgeving of relatie die het Edelhert niet bevalt, kan het Edelhert egoïstisch zijn, stemmingswisselingen hebben, lui zijn en twee gezichten vertonen.  

 

Hij houdt ervan om in de natuur te zijn, waar de aarde-elementen samen komen. Het Edelhert beschikt over de gave om mensen en situaties in een duidelijk perspectief te zien. Wanneer het gaat om zichzelf heeft hij hier echter vaak moeite mee. Dit totemdier kan erg onrustig zijn en hij kan het moeilijk vinden om een project te starten. Het is voor hem niet makkelijk om een besluit te nemen. Dit wordt nog versterkt door het feit dat het Edelhert tot de Vlinder-clan behoort. Hij fladdert rond zonder te landen. Het feit dat de Edelhert is geboren onder de Maan van de Maisplant geeft hem stevigheid.

 

Het Edelhert is gevoelig van aard en van nature intuïtief. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk gevoelens en stemmingen van anderen aanvoelen. Hij kan goed luisteren en toont veel empathie. Dit betekent ook dat het Edelhert snel wordt beïnvloed door de stemmingen van anderen om hem heen.

 

Edelhert en relaties

Edelherten zijn goede vrienden, zij zullen hun vrienden bijstaan door dik en dun. Je kunt je verhaal gemakkelijk bij ze kwijt, zolang dit andersom ook kan. Het is voor het Edelhert belangrijk dat de personen in zijn omgeving goed met elkaar op kunnen schieten. Dit totemdier heeft behoefte om over de gevoelens van anderen te praten, over zijn eigen gevoelens spreek hij echter niet zo snel.

 

Het Edelhert past goed bij de totemdieren van de Vlinder-clan. Dit zijn de Raaf en de Uil. Daarnaast heeft hij van nature al een goede klik met de Uil.

 

Eigenschappen Agaat voor het Edelhert

Het Edelhert beschikt zelf, net als de Agaat, over helende eigenschappen, maar hij moet wel leren om dit vermogen te ontwikkelen.  De Agaat bevordert de verbinding tussen het plantenrijk en mineralen. Het Edelhert voelt zich vaak door beide aangetrokken. De Agaat helpt het Edelhert om zelfreflectie te ontwikkelen.

 

De kleuren wit en groen voor het Edelhert

De kleur wit symboliseert zuiverheid, vormeloosheid en dat alles mogelijk is. De kleur wit is symbool van mogelijkheden. De kleur groen symboliseert genezing, maar ook zelfingenomenheid. Dit symboliseert de licht narcistische kan van het Edelhert.

 

Spirituele beschermer Wabun

Deze spirituele gids van de Indianen symboliseert voor het Edelhert het vemogen tot openbaring, maar enkel als dit totemdier hun ware ik laten zien. Dit kan moeilijk voor hem zijn, omdat ze niet altijd alles in een duidelijk perspectief zien wanneer het om hemzelf gaat.

 

De Maan van de Maisplant

De Maan van de Maisplant staat symbool voor stevigheid en wortelen. De maisplant groeit in de maand van het Edelhert, hij zet zich vast in de aarde en groeit uit tot een grote plant. Het Edelhert kan hetzelfde doen, wanneer hij zich weet te wortelen (dit is moeilijk voor hem) kan hij uitgroeien tot een groots persoon. De Maan van de maisplant geeft dit totemdier stabiliteit en het vermogen om te groeien.

 

De Koningskaars voor het Edelhert

De Koningskaars doet zijn naam eer aan. Het is een geel bloeiende, toortsvormige plant. Ze groeien doorgaans in groepen bij elkaar. Net als de Koningskaars heeft het Edelhert behoefte aan gezelschap en mensen om hem heen.

 

Symboliek:

Intelligentie, communicatie, vindingrijkheid, rusteloosheid,  genade, vrede, schoonheid, vruchtbaarheid, veranderingen, creativiteit, spiritualiteit en overvloed.

 

Wijsheid van het Edelhert:

Het Edelhert helpt ons in contact te komen met onze gevoelige kant.

 

Hij versterkt onze communicatieve vaardigheden.

 

Hij versterkt onze intuïtie.

 

Dit totemdier moedigt ons aan om de schoonheid te zien in alles om ons heen.

 

Wanneer deze periode van het Medicijnwiel passeert:

Op dit punt van het medicijnwiel ben je in staat om meer te genieten en te leren van de schoonheid om je heen. Daarnaast kun je jouw sterke en zwakkere kanten ontdekken in deze periode. Het Edelhert helpt je om jouw energie te laten doorstromen.

 


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter