Astrocenter Blog by

Totemdier Bever – Indianen Astrologie

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

De Indianen, ook native Americans genoemd, hebben altijd geloofd in de sterke verbinding tussen natuur, dieren en de mens. De Astrologie van de Indianen gaat uit van totemdieren, waarvan er in totaal 12 zijn. Lees hier meer over het totemdier Bever.

 

Indianen Astrologie en Medicijnwiel

De Indianen Astrologie is gebaseerd op het zogenaamde Medicijnwiel. Dit wiel symboliseert de holistische geneeswijze en vertelt ons dat we zijn opgebouwd uit het lichaam, emoties, de geest en de ziel. Elk van deze vier aspecten is voor de indianen even belangrijk en het is van belang dat ze worden gezien als één geheel. Elk persoon wordt volgens de Indianen Astrologie geboren in één van de vier krachten van het medicijnwiel. Deze kracht volgt het uitgangspunt van ons leven en we kijken naar de wereld om ons heen vanuit deze plek. Vanuit dit uitgangspunt kunnen we aan ons zelf werken, onszelf ontwikkelen en leren over de andere krachten van het medicijnwiel.

 

>> Ken je jouw Totemdier al? Bekijk hier het overzichtsartikel over Indianen Astrologie! <<

 

Totemdier

Elke totem staat voor een periode in het jaar en iedereen heeft een totemdier dat bij zijn geboortedatum hoort. Dit dier is jouw zieldier en de data komen overeen met die van de Westerse astrologie. De geboortetotem geeft informatie over de persoonlijkheid, houding, vaardigheden en tekortkomingen van iemand.

 

Elke totem wordt geassocieerd met een Clan. De Indianen gebruiken vier verschillende Clans die zijn gekoppeld aan een element en dier:

 

Havik clan – Vuur

Schildpad clan – Aarde

Vlinder clan – Lucht

Kikker clan – Water

Medicijnwiel

Bever (Stier)

Bever

(21 april t/m 20 mei)

 

Totem: Bever

Clan: Schildpad

Maan: Maan van de Kikkertrek

Plant: Rode Klaver

Mineraal: Heliotroop

Spirituele Beschermer: Wabun

Kleur: Blauw

Complementair totemdier: Slang

 

Algemene eigenschappen Bever

Het motto van de Bever is “Neem actie, pas je aan, en overwin”. Dit totemdier is efficiënt en wil altijd het beste uit zijn projecten halen. De Bever is scherp en kan hierdoor bij sommigen een beetje overkomen als een betweter. Wanneer de Bever door de juiste personen wordt omringd is hij zeer meelevend, gul, vriendelijke en loyaal. De Bever is een goede vriend doordat ze trouwe en stabiele persoonlijkheden zijn. Ze hebben het vermogen om een reinigende werking op hun vrienden en omgeving te hebben.

 

De bever maakt deel uit van de Schildpad Clan, die zorgt voor stabiliteit en hij leert de Bever om niet te koppig te zijn. De sterke vasthoudendheid van de Bever kan soms zorgen voor blokkades zorgen in de doorstroom van vitale energie. De bever kan zich gemakkelijk aanpassen aan een nieuwe omgeving, wanneer hij wil. Hij kan overal wel wonen, zolang hij van zijn omgeving een thuis kan creëren. Degenen met het totemdier Bever voelen zich vaak, zoals een echte bever, aangetrokken tot water. Hij houdt ervan om lange wandelingen in de natuur te maken, langs het water, watersporten uit te voeren of van zwemmen.

 

De Bever kan zich goed aanpassen aan zijn omgeving en heeft een volgzaam karakter. De Bever is succesvol en wanneer hij een beslissing maakt gaat hij er dan ook 100% voor. De Bever is niet erg spraakzaam, zeker niet wanneer het gaat om zijn gevoelens.

 

Bever en relaties

Vriendschappen zijn voor de Bever erg belangrijk en hij neemt ze dan ook zeer serieus. Men kan altijd op de Bever rekenen. Hij heeft niet veel vrienden nodig, enkele goede vrienden zijn voor hem voldoende. De Bever geeft de voorkeur aan een lange stabiele relatie, dit geeft hem de ruimte om zich te ontwikkelen op andere gebieden.

 

Bever kinderen proberen een heleboel activiteiten uit voordat ze uitvinden wat ze echt leuk vinden. Wanneer ze dit eenmaal gevonden hebben kunnen ze zich gemakkelijk voor lange tijd vermaken.

 

De Bever past goed bij de overige Totemdieren uit de Schildpad Clan. Dit zijn de Sneeuwgans en de Bruine Beer. Hij kan eveneens goed overweg met de Wolf en de Specht.

 

Eigenschappen Heliotroop voor de Bever

De Heliotroop kan de Bever helpen om de krachten van de hemel en de aarde te bundelen. De Schildpad Clan, waartoe de Bever behoort, is erg aarde gebonden. De Bever is dan ook voornamelijk geconcentreerd op het aarde leven en is hier vaak gelukkig mee. De Heliotroop herinnert de Bever eraan dat hij zijn horizon kan verbreden, om kennis en ervaringen op te doen. De Bever is een harde werker en hierdoor is hij vaak succesvol in wat hij doet. De Heliotroop geeft de Bever uithoudingsvermogen en stimuleert zijn creativiteit en intuïtie. Net als de Heliotroop verandert de Bever nooit van “kleur”. Dat wil zeggen, hij behoudt zijn karakter zijn hele leven lang, hij is trouw aan zichzelf.

 

De kleur blauw voor de Bever

De Kleur blauw wordt in verband gebracht met de Bever. Het is een symbool van een goed en stabiel fysiek en psychologisch leven. Dit is een belangrijke kleur voor de Bever omdat het hem helpt om zich spiritueel te verdiepen.

 

Spirituele beschermer Wabun

Deze spirituele beschermer helpt de Bever om zich te ontwikkelen en vertrouwen te hebben in zijn omgeving. Ook helpt hij de Bever om zijn koppigheid te overwinnen en om zijn gevoelens te tonen aan de buitenwereld.

 

De Maan van de Kikkertrek

De maand van de Bever staat in het teken van de terugkeer van de zomer. De Indianen duiden dit aan met het begin van de Kikkertrek. Alles komt in bloei en overwinterende dieren komen weer tevoorschijn.

 

De Rode Klaver voor de Bever

De Rode Klaver komt in het wild voor in Europa en in Noord Amerika. Deze plant kan eigenlijk overal wel groeien, maar het liefst in een weide, of bij water in de buurt. Net als de Bever kan hij zich gemakkelijk aanpassen aan zijn omgeving.

 

Symboliek:

Dromen, psyche, beweging, emoties, intuïtie, onderbewustzijn

 

Wijsheid van de Valk:

De Bever helpt ons ons onderbewustzijn en onze gedachten en dromen te begrijpen.

 

Werk hard om je doelstellingen te behalen. Jij bent de sleutel tot succes!

 

Zorg voor flexibiliteit met betrekking tot onszelf en onze verwachtingen.

 

Neem tijd voor jezelf, je vrienden en je familie. De mensen o ons heen zijn ons kostbaarste bezit.

 

Wanneer deze periode van het Medicijnwiel passeert:

Op dit punt van het medicijnwiel ben je in staat je aan te passen aan je omgeving en je er thuis te voelen. Dit helpt je om je te concentreren op andere taken. Ook zie je de waarde in van stabiliteit, geduld en volharding.


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter