Astrocenter Blog by

Totemdier Valk – Indianen Astrologie

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

De Indianen, ook native Americans genoemd, hebben altijd geloofd in de sterke verbinding tussen natuur, dieren en de mens. De Astrologie van de Indianen gaat uit van totemdieren, waarvan er in totaal 12 zijn. Lees hier meer over het totemdier Valk.

 

Indianen Astrologie en Medicijnwiel

De Indianen Astrologie is gebaseerd op het zogenaamde Medicijnwiel. Dit wiel symboliseert de holistische geneeswijze en vertelt ons dat we zijn opgebouwd uit het lichaam, emoties, de geest en de ziel. Elk van deze vier aspecten is voor de indianen even belangrijk en het is van belang dat ze worden gezien als één geheel. Elk persoon wordt volgens de Indianen Astrologie geboren in één van de vier krachten van het medicijnwiel. Deze kracht volgt het uitgangspunt van ons leven en we kijken naar de wereld om ons heen vanuit deze plek. Vanuit dit uitgangspunt kunnen we aan ons zelf werken, onszelf ontwikkelen en leren over de andere krachten van het medicijnwiel.

 

>> Ken je jouw Totemdier al? Bekijk hier het overzichtsartikel over Indianen Astrologie! <<

 

Totemdier

Elke totem staat voor een periode in het jaar en iedereen heeft een totemdier dat bij zijn geboortedatum hoort. Dit dier is jouw zieldier en de data komen overeen met die van de Westerse astrologie. De geboortetotem geeft informatie over de persoonlijkheid, houding, vaardigheden en tekortkomingen van iemand.

 

Elke totem wordt geassocieerd met een Clan. De Indianen gebruiken vier verschillende Clans die zijn gekoppeld aan een element en dier:

 

Havik clan – Vuur

Schildpad clan – Aarde

Vlinder clan – Lucht

Kikker clan – Water

Medicijnwiel

 

Valk (Ram)

(21 maart t/m 20 april)

Valk

Totem: Valk

Clan: Havik

Maan: Maan van de Bloeiende Boom

Plant: Paardenbloem

Mineraal: Opaal

Spirituele Beschermer: Wabun

Kleur: Geel

Complementair totemdier: Raaf

 

Algemene eigenschappen Valk

De Valk is een geboren leider, hij weet altijd een oplossing te vinden in moeilijke situaties. De Valk kan zijn energie goed kanaliseren om zijn projecten tot een goed einde te brengen. Hij is volhardend en zal er alles aan doen om zijn doelen te bereiken. Dit totemdier zal niet zomaar zijn tijd verspillen, hij slaat het ijzer wanneer het heet is! De Valk houdt ervan om te werken en is dan ook een graag gezien persoon bij projecten. Dit Totemdier heeft soms echter ook de neiging om wat arrogant te zijn, hij gelooft erg in zijn eigen kunnen. De Valk behoort tot de Havik totem en is een onverschrokken persoon. Hij zet, als een echte havik, zijn klauwen in alles dat hij ziet als een gevaar. Voor hem is de beste verdediging de aanval.

 

De Valk heeft geduld voor personen die hij als oneerlijk of onoprecht ziet. Aan hypocriete personen heeft hij een hekel en hij is niet bag om dit te laten blijken.

 

De kracht van de Valk ligt in het opstarten van nieuwe projecten en projecten op de goede weg brengen. Hij ziet dingen graag goed verlopen en zal er dan ook alles aan doen om dit te bereiken. De Valk is een oprecht en optimistisch totemdier. Hij kan soms moeite hebben om zich te concentreren.

 

Valk en relaties

Net als in de echte natuur kunnen de Valk en de Slang het niet goed met elkaar vinden. Ze zijn natuurlijke vijanden. Echter als ze genoeg hun best doen om elkaar te begrijpen, dan kunnen ze goed bij elkaar passen. Door zijn vriendelijke en open karakter kan de Valk eigenlijk met de meesten goed opschieten. Hun beste vrienden komen vaak uit dezelfde clan als hij, die van de Havik. Het Edelhert, de Raaf en de Otter zijn de totemdieren die het beste passen bij de Valk.

 

Eigenschappen Opaal voor de Valk

De Vuuropaal is ook wel bekent als “kattenoog”, en is vaak te vinden op warme plekken. De Valk houdt van de zon en de warmte en voelt zich het meest op zijn plek op plaatsen met veel activiteit. Hier kan hij zijn energie, zowel mentaal als fysiek, het beste benutten en kwijt.

 

Net als de Opaal kan de Valk breken als hij onder teveel druk staat. Wanneer de Valk erin slaagt om zijn innerlijk gloeiende energie op de juiste manier kan benutten kan hij de druk aan.

 

De kleur geel voor de Valk

De kleur geel staat voor de intelligentie van de Valk en helpt dit totemdier om zijn gedachten om te zetten in kennis. Tegelijkertijd helpt de kleur geel de Valk om zijn vriendelijkheid en goede gezondheid te behouden.

 

Spirituele beschermer Wabun van de Havik Clan

De Havik Clan intensifieert de persoonlijke kwaliteiten van de Valk en geeft hem meer energie en kracht. De spirituele beschermer Wabun helpt deze totem om zijn energie op de juiste manier te benutten en om te zetten in wijsheid en spirituele ontwikkeling.

 

De Maan van de Bloeiende Bomen

De Valk is geboren in de eerste lentemaand en is hierdoor verbonden aan de Maan van de Bloeiende Bomen. Deze Maan geeft de Valk nieuwe energie om te groeien.

 

De Paardenbloem voor de Valk

De paardenbloem komt overal op, ook op plekken waar je het niet verwacht. Ze kunnen overal wortelen en groeien. Ook de Valk voelt zich snel thuis en vliegt van het ene project naar het andere, net als de zaadjes van de Paardenbloem.

 

Kenmerken: superioriteit, ziel, licht, kracht, focus, profetie, vrijheid, ambitie, intensiteit, vastberadenheid

 

Wijsheid van de Valk:

Gebruik je energie verstandig, maar wees niet bang om het te delen

Wees oprecht en doelbewust bij de aanpak van nieuwe projecten

Gebruik je kracht bij het starten van nieuwe projecten en wees niet bang om de leidende rol op je te nemen.

 

Wanneer deze periode van het Medicijnwiel passeert:

Op dit punt van het medicijnwiel ben je in staat om te leren, nieuwe energie te vinden en nieuwe doelen te stellen. Je kunt je eigen capaciteiten ontdekken en je zit bepaalde dingen duidelijker. Ook kan je je eigen leiderschapskwaliteiten ontdekken.


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter