Astrocenter Blog by

Betekenis planeten: Pluto

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Ken jij alle planeten en hun astrologische betekenis? In onze nieuwe reeks artikelen over de planeten leggen we de betekenis van de planeten voor je uit. Lees meer over de hun symboliek, mythologie en astrologie. Vandaag bespreken we Pluto!

 

Binnen de astrologie wordt er vanuit gegaan dat elk sterrenbeeld beheerst wordt door een planeet. Deze planeet is van invloed op de persoonlijkheid en het karakter van het sterrenbeeld. De 12 sterrenbeelden van de dierenriem worden beïnvloed door 10 verschillende planeten. De planeet geeft de drijfveer weer van het sterrenbeeld en vertelt meer over de beweegredenen en motivaties van het teken.

 

Het sterrenbeeld Schorpioen wordt beheerst door Pluto

 

Astronomie van Pluto

Pluto is ontdekt door Clyde Tombaugh in 1930. Lange tijd werd Pluto gezien als de laatste planeet van ons zonnestelsel. Echter, in 2006 is Pluto gedegradeerd naar dwergplaneet. De afstand van Pluto tot de Zon verschilt van 4 tot 7 miljard kilometer. Pluto staat in bepaalde perioden dichter bij de Zon dan Neptunus. Pluto bestaat uit rots en methaanijs, maar ook ijs van water. De doorsnede van Pluto is ongeveer twee derde van de Maan. Hij draait in 248 dagen rond de Zon.

 

Mythologie van Pluto

Pluto (Hades in het Grieks) is de zoon van Saturnus en Rhea. Hij wordt, evenals Neptunus ingeslikt door zijn vader en bevrijd door zijn broer Jupiter. Hierna wordt Pluto de god van de hel en onderwereld. Hij beschikt over een onzichtbaarheidshelm, een staf, een rijtuig paarden en een driekoppige hond. Deze hond, bewaakt de poorten van de hel… Hij wordt vaak afgebeeld met een baard, hij ziet er somber en streng uit met grove trekken in het gezicht.

 Planeten

 

Astrologie en Pluto

Ookal wordt Pluto tot de dwergplaneten gerekend, hij wordt zeker wel meegerekend binnen de Astrologie! Net als Neptunus is Pluto een trage planeet en heeft hierdoor een collectieve invloed doordat hij lange tijd in een bepaalde positie staat. Pluto is symbool voor ons onderbewustzijn, onze geheimen, onze instincten en angsten… Hij verbeeld de kracht van de schaduw, het magnetisme, seksualiteit en gemoedsrust. Pluto is eveneens een teken van het einde van een periode of gebeurtenis. Hij zorgt voor een wedergeboorte direct daarna. Pluto heeft de kracht om personen te doen veranderen en herboren te laten voelen.

 

De invloed van Pluto binnen de Astrologie

Positieve invloed van Pluto: Complexiteit, nauwkeurigheid, wedergeboorte, intuïtie, verlossing, helderheid…

 

Negatieve invloed van Pluto: Dood, ziekte, vernietiging, rouw, manipulatie, het ondergrondse, vervuiling, complotten…

 

De algemene symbolische invloed van Pluto is: Transformatie, metamorfose, dood en wedergeboorte, psyche, materialisme, wil tot macht, instincten, seksualiteit, intensiteit, spiritualiteit, psychologie…

 

3 weetjes over Pluto

 

Omlooptijd: 248 jaar

Fysieke functie: onbewuste, macht, dood en wedergeboorte…

Metaal: plutonium


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter