Astrocenter Blog by

Betekenis planeten: Neptunus

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Ken jij alle planeten en hun astrologische betekenis? In onze nieuwe reeks artikelen over de planeten leggen we de betekenis van de planeten voor je uit. Lees meer over de hun symboliek, mythologie en astrologie. Vandaag bespreken we Neptunus!

 

Binnen de astrologie wordt er vanuit gegaan dat elk sterrenbeeld beheerst wordt door een planeet. Deze planeet is van invloed op de persoonlijkheid en het karakter van het sterrenbeeld. De 12 sterrenbeelden van de dierenriem worden beïnvloed door 10 verschillende planeten. De planeet geeft de drijfveer weer van het sterrenbeeld en vertelt meer over de beweegredenen en motivaties van het teken.

 

Het sterrenbeeld Vissen wordt beheerst door Neptunus

 

Astronomie van Neptunus

Neptunus staat op 4.495 miljard kilometer van de Zon. Het is de planeet die het verst van de zon staat (Pluto wordt gerekend als een dwergplaneet). Neptunus doet er dan lang over om rond de Zon te draaien, 165 jaar! Neptunus heeft een doorsnede van ongeveer 49.500 kilometer en is hiermee iets kleiner dan Uranus. Neptunus heeft een massa die ongeveer 17 keer zo groot is als die van de Aarde. Het is een gasplaneet en bestaat voor het grootste gedeelte uit Waterstof en helium.

 

Mythologie van Neptunus

Neptunus (Poseidon in het Grieks) is de god van de zee. Hij is de broer van Jupiter en Pluto en de zoon van Saturnus. Neptunus wordt gered door Jupiter (zie beschrijving Jupiter). Na de dood van hun vader heersen Neptunus en zijn broers en zussen over de wereld en oceanen. Neptunus wordt in de mythologie afgebeeld met lang golvend haar en een volle baard. Hij heeft een drietand vast en verplaatst zich in een kar die wordt getrokken door zeepaarden of gewone paarden.

 Planeten

 

Astrologie en Neptunus

Neptunus is binnen de Astrologie een teken van onze dromen, idealen en geloof. In negatievere zin is Neptunus een teken van negatieve driften (fantasieën, overdadig gebruik medicijnen, alcohol, drugs…) of mentale problemen. Doordat Neptunus zo langzaam beweegt ten opzichte van de Zon is hij van invloed op een hele generatie.

 

De invloed van Neptunus binnen de Astrologie

Positieve invloed van Neptunus: Intuïtie, gulheid, idealisme, inspiratie, humanisme, hoop, beroemdheid…

 

Negatieve invloed van Neptunus: utopie, illusies, nalatigheid, drugs, afhankelijkheid, gebrek aan grenzen, verslaving, kwetsbaarheid…

 

De algemene symbolische invloed van Neptunus is: verbeelding, dromen, emoties, mediumschap, mystiek, godsdienst, poëzie, gemeenschap, geloof, water…

 

4 weetjes over Neptunus

 

Omlooptijd: 164 jaar en 280 dagen

Element: Water

Fysieke functie: emoties, dromen…

Metaal: Neptunium


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter