Astrocenter Blog by

Betekenis planeten: Uranus

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Betekenis planeten: Uranus

 

Ken jij alle planeten en hun astrologische betekenis? In onze nieuwe reeks artikelen over de planeten leggen we de betekenis van de planeten voor je uit. Lees meer over de hun symboliek, mythologie en astrologie. Vandaag bespreken we Uranus!

 

Binnen de astrologie wordt er vanuit gegaan dat elk sterrenbeeld beheerst wordt door een planeet. Deze planeet is van invloed op de persoonlijkheid en het karakter van het sterrenbeeld. De 12 sterrenbeelden van de dierenriem worden beïnvloed door 10 verschillende planeten. De planeet geeft de drijfveer weer van het sterrenbeeld en vertelt meer over de beweegredenen en motivaties van het teken.

 

Het sterrenbeeld Waterman wordt beheerst door Uranus

 

Astronomie van Uranus

De planeet Uranus bevindt zich op 2.87 miljard kilometer van de Zon. Hij draait in 84 jaar rond de Zon! Uranus is de op twee na grootste planeet van ons sterrenstelsel. Hij heeft een diameter van 51.800 kilometer. Uranus is een gasreus en bestaat voor het grootste gedeelte uit helium, waterstof en een klein beetje methaan. Uranus draait redelijk snel rond zijn as, in ongeveer 17 uur. Uranus is in 1781 ontdekt door de Engelse Astronoom William Herschel.

 

Mythologie van Uranus

Uranus komt van Ouranos, de god van de hemel. Hij is de zoon en de man van Gaia (moederaarde) met wie hij vele kinderen kreeg. Saturnus is een van zijn zonen. Saturnus vermoord zijn vader Uranus, aangemoedigd door zijn moeder.

 Planeten

 

Astrologie en Uranus

Uranus staat symbool voor het onvoorspelbare, impulsieve acties en bewegingen. Binnen de astrologie is Uranus een teken van originaliteit, geestelijke zelfstandigheid, vindingrijkheid, behoefte aan vrijheid, maar ook nervositeit en brutaliteit. Uranus is een symbool van nieuwe technologie. Hij is een teken van de komst van een plotseling evenement. Hij nodigt ons uit, of we dat nou willen of niet, om een nieuw pad te kiezen.

 

De invloed van Uranus binnen de Astrologie

Positieve invloed van Uranus: onafhankelijkheid, wil, creatie, vooruitgang, solidariteit, emancipatie, reactiviteit, vrijheid, originaliteit, goede verassingen…

 

Negatieve invloed van Uranus: egoïsme, impulsiviteit, hysterie, excentriciteit, verlies van controle, ongeluk, brand, explosie, snijwonden…

 

De algemene symbolische invloed van Uranus is: Innovatie, nieuwigheid, verandering, individualiteit, astrologie, ruimtevaart, vriendschap, ritme, toekomst, verassingen, sience fiction…

5 weetjes over Uranus

 

Omlooptijd: 84 jaar

Element: Aarde

Lichaamsdeel geassocieerd met Uranus: Hersenvlies

Fysieke functie: Originaliteit, spasmen, originaliteit, elektriciteit, elektromagnetisme…

Metaal: Uranium


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter