Astrocenter Blog by

Betekenis planeten: Jupiter

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Ken jij alle planeten en hun astrologische betekenis? In onze nieuwe reeks artikelen over de planeten leggen we de betekenis van de planeten voor je uit. Lees meer over de hun symboliek, mythologie en astrologie. Vandaag bespreken we Jupiter!

 

Binnen de astrologie wordt er vanuit gegaan dat elk sterrenbeeld beheerst wordt door een planeet. Deze planeet is van invloed op de persoonlijkheid en het karakter van het sterrenbeeld. De 12 sterrenbeelden van de dierenriem worden beïnvloed door 10 verschillende planeten. De planeet geeft de drijfveer weer van het sterrenbeeld en vertelt meer over de beweegredenen en motivaties van het teken.

 

Het sterrenbeeld Boogschutter wordt beheerst door Jupiter

 

Astronomie van Jupiter

Jupiter is de grootste planeet van ons sterrenstelsel en is een gasreus. Deze planeet kent geen vast oppervlakte zoals de aardse planeten. Jupiter staat op 775 miljoen kilometer van de Zon en heeft een diameter die 11 keer zo groot is als die van de Aarde. Met een massa die bijna 320 keer zo groot is als onze planeet, is Jupiter twee keer zo massief als alle planeten van het zonnestelsel samen. Doordat het gaat om een gasreus is de planeet veel lichter. Hij doet er 10 uur over om, om zijn as te draaien. Vanaf de aarde kunnen we Jupiter ’s nachts met het blote oog zien.

 

Mythologie van Jupiter

Jupiter wordt in de Griekse mythologie Zeus genoemd. Hij is de god van het licht en hij houdt in zijn armen een bliksemschicht vast. Hij is de vader van alle goden, de baas van Olympus, levensgenieter en hij profiteert graag van zijn macht. Hij maakt gebruik van zijn autoriteit en iedereen is dan ook bang voor zijn woede-uitbarstingen.

 Planeten

 

Astrologie en Jupiter

Binnen de Astrologie representeert Jupiter het succes. Jupiter versterkt soms de kenmerken van andere planeten. Hij staat symbool voor het levensgeluk, ons sociale leven, onze kans van slagen, onze kansen, enz. Hij kan symbool staan voor een mannelijke autoritaire figuur, maar niet de vader. Hij kan symbool staan voor financiën en carrière. In verband met Venus staat Jupiter voor officiële liefde. Jupiter is vaak een voorbode van goed nieuws en succes, maar af en toe ook van negatieve invloeden.

 

De invloed van Jupiter binnen de Astrologie

Positieve invloed van Jupiter: Optimisme, extraversie, jovialiteit, zelfontplooiing, geluk, succes, realisme, groei, sociaal leven, organisatie, plezier, gezondheid…

 

Negatieve invloed van Jupiter: Overdaad, bluf, tirannie, woede, opportunisme, verspilling, ijdelheid, zwaarlijvigheid…

 

De algemene symbolische invloed van Saturnus is: vaderschap, conservatisme, gerechtigheid, financiën, trots, legaliteit, huwelijk, hiërarchie, professor, politicus…

6 weetjes over Jupiter

 

Omlooptijd: 12 jaar

Element: Lucht

Lichaamsdeel geassocieerd met Jupiter: Heupen

Fysieke functie: Autoriteit, anabolisme

Metaal: Tin

Dag: Donderdag


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter