Astrocenter Blog by

De slangendrager - het dertiende sterrenbeeld

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Er bestaat al een tijdje twijfel over de indeling van e sterrenbeelden. Ben jij wel het sterrenbeeld datje denkt? En wat is dat dertiende sterrenbeeld waar men het over heeft? Ontdek het hier!

 

Geregeld komen er artikelen voorbij op internet die schrijven over het zogenaamde dertiende sterrenbeeld en de verschuiving van de huidige 12 sterrenbeelden. We hebben niet meer het zelfde sterrenbeeld waar we altijd vanuit gingen en de Slangendrager wordt genoemd als dertiende teken tussen de Schorpioen en de Boogschutter.

 

Wat dit betekent? Lees het hier!

 

Verschuiving sterrenbeelden

Volgens de Amerikaanse astronoom Parke Kunkle van de Minneapolis Community and Technical College kloppen de sterrenbeelden die we vandaag de dag gebruiken niet meer. Volgens hem staat de Aarde niet meer op de zelfde plek ten opzichte van de Zon, dan toen de twaalf sterrenbeelden werden bepaald, zo’n drieduizend jaar terug.

 

Dit betekent volgens hem dat de twaalf sterrenbeelden die we vandaag aanhouden, verschuiven. In dit geval is een Stier niet langer een Stier, maar een Ram. Een Steenbok wordt een Boogschutter enzovoorts.

De Slangendrager

Officieel maakt de Slangendrager geen deel uit van de dierenriem. Het is om onduidelijke redenen een vergeten sterrenbeeld die zich bevindt tussen de sterrenbeelden Schorpioen en Boogschutter. Zo zouden degenen die geboren zijn tussen 29 november en 17 december eigenlijk geen Boogschutter zijn, maar een Slangendrager. In de tijd dat de Babyloniërs het systeem van de dierenriem met de twaalf sterrenbeelden ontwierpen hebben ze dit dertiende sterrenbeeld niet meegerekend.

Er is niet veel bekend over de karaktereigenschappen van de Slangendrager. Hij staat in de mythologie bekend om zijn vriendelijke en hulpvaardige karakter en is bovendien een goede genezer en heler.

De nieuwe indeling van de sterrenbeelden volgens de astronomen is als volgt:

Boogschutter: 18 december - 18 januari
Steenbok: 19 januari - 15 februari
Waterman: 16 februari - 11 maart
Vissen: 12 maart - 18 april
Ram: 19 april - 18 mei
Stier: 14 mei - 19 juni
Tweeling: 20 juni - 20 juli
Kreeft: 21 juli - 9 augustus
Leeuw: 10 augustus - 15 september
Maagd: 16 september - 30 oktober
Weegschaal: 31 oktober - 22 november
Schorpioen: 23 november - 29 november
Slangendrager: 30 november - 17 december

 

Astrologie vs. Astronomie

De verschuiving van de sterrenbeelden is voor astrologen “oud nieuws”. Zij zijn al veel langer op de hoogte van dit fenomeen en zeggen dat men zich geen zorgen hoeft te maken over hun sterrenbeeld en de bijbehorende eigenschappen. Westerse astrologen gaan uit van een systeem dat uit gaat van de seizoenen en niet van het wetenschappelijke Babylonische systeem dat gebaseerd is op de sterren.

 

Heb je vragen over de verschuiving van de sterrenbeelden en het dertiende sterrenbeeld? Vraag één van onze consulenten om raad.


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter