Astrocenter Blog by

Betekenis planeten: Venus

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Ken jij alle planeten en hun astrologische betekenis? In onze nieuwe reeks artikelen over de planeten leggen we de betekenis van de planeten voor je uit. Lees meer over de hun symboliek, mythologie en astrologie. Vandaag bespreken we Venus!

 

Binnen de astrologie wordt er vanuit gegaan dat elk sterrenbeeld beheerst wordt door een planeet. Deze planeet is van invloed op de persoonlijkheid en het karakter van het sterrenbeeld. De 12 sterrenbeelden van de dierenriem worden beïnvloed door 10 verschillende planeten. De planeet geeft de drijfveer weer van het sterrenbeeld en vertelt meer over de beweegredenen en motivaties van het teken.

 

De sterrenbeelden Stier en Weegschaal worden beheerst door Venus

 

Astronomie van Venus

Vanaf de Aarde gezien verwijdert Venus zich nooit ver van de Zon. De afstand van Venus tot de Zon is 108 miljoen kilometer. Venus is naast de Zon en de Maan de meest stralende planeet van ons zonnestelsel. De bijnaam van Venus is de ster van de schapenhoeder. Venus lijkt veel op de Aarde qua grootte, de massa en samenstelling. De atmosfeer van Venus is, in tegenstelling tot die van de Aarde, ondoorzichtig. Hij draait in 225 dagen rond de Aarde.

 

Mythologie van Venus

Venus is in de mythologie de planeet van de liefde en getrouwd met Vulcanus. Ze is de beschermer van tuinen en wijngaarden. Venus is volgens sommigen een dochter van Zeus en Dionne, anderen zeggen dat ze werd geboren uit het schuim van de zee. Venus is de moeder van onder andere Cupido.

 Planeten

 

Astrologie en Venus

De planeet Venus staat binnen de astrologie voor de liefde, onze manier van liefhebben, onze emoties, onze perceptie van de liefde, het plezier enz. Daarnaast representeert Venus artistieke activiteiten en de manier waarop we onszelf verzorgen. Voor mannen staat Venus voor de vrouw van de liefde. Dat wil zeggen de vrouw waar zij op vallen en seksueel aantrekkelijk vinden.

 

De invloed van Venus binnen de Astrologie

Positieve invloed: harmonie, genieten, schoonheid, sensualiteit, charme, plezier, artistieke vaardigheid, sociaal.

 

Negatieve invloed: nonchalant, bezitterig, subjectief, flirterig, onbezonnen, zorgeloos.

 

Algemene symbolische invloed van Venus is: liefde, gevoelens, verlangen, settelen, affectiviteit, uiterlijk, vrouwelijkheid…

 

6 weetjes over Venus

 

Omlooptijd: 225 dagen.

Element: Lucht

Lichaamsdeel geassocieerd met Venus: Longen, Nieren, Nek

Fysieke functie: seksualiteit, anabolisme

Metaal: Koper

Dag: Vrijdag


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter