Astrocenter Blog by

Betekenis Planeten: De Maan

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Ken jij alle planeten en hun astrologische betekenis? In onze nieuwe reeks artikelen over de planeten leggen we de betekenis van de planeten voor je uit. Lees meer over de hun symboliek, mythologie en astrologie. We beginnen met de Maan!

 

Binnen de astrologie wordt er vanuit gegaan dat elk sterrenbeeld beheerst wordt door een planeet. Deze planeet is van invloed op de persoonlijkheid en het karakter van het sterrenbeeld. De 12 sterrenbeelden van de dierenriem worden beïnvloed door 10 verschillende planeten. De planeet geeft de drijfveer weer van het sterrenbeeld en vertelt meer over de beweegredenen en motivaties van het teken.

Het sterrenbeeld Kreeft wordt beheerst door de Maan

 

Astronomie van de Maan

De Maan, de natuurlijke satelliet van de Aarde, heeft een doorsnede van 3480 kilometer, ongeveer een kwart van de doorsnede van de Aarde. De Maan draait om haar eigen as in iets meer dan 27 dagen. Dit is tevens de tijd die het de Maan kost om een ronde om de Aarde te maken. De Maan staat op 384 400 kilometer van onze planeet.

 

Mythologie van de Maan

Voor vele volkeren staat de Maan symbool voor het “Vrouwelijke licht”. Het is de moeder van de godinnen en een symbool voor vruchtbaarheid en moederschap.

 Planeten

 

Astrologie en de Maan

De Maan en de Zon zijn erg belangrijk binnen de Astrologie. De Maan even belangrijk als de Zon of de Ascendant. De Maan vertegenwoordigt de vrouwelijkheid voor een vrouw. Voor mannen staat de Maan voor zijn innerlijk, zijn gevoeligheid, het type vrouw dat bij hem past enz. Voor ons allen symboliseert de Maan de moeder, het familieleven, de vruchtbaarheid…

 

De invloed van de Maan binnen de Astrologie

 

  • Wanneer het gaat om de positieve invloed van de Maan, dan symboliseert ze gevoeligheid, zachtheid, poëzie…
  • Wanneer de invloed negatief is, dat symboliseert de Maan: passiviteit, luiheid, willekeur, wanorde…

 

De algemene symboliek van de Maan is: vrouwelijkheid, symbiose, dagdromen, onbewuste, emoties, geheugen, moederschap, thuis…

 

6 weetjes over de Maan

 

Draaiing rond de aarde: 27 1/3 dagen.

Element: Water

Lichaamsdeel geassocieerd met de Maan: Maag

Fysieke functie: Voeding

Metaal: Zilver

Dag: Maandag


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter