Astrocenter Blog by

Beschrijving van Sterrenbeeld Steenbok

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Elk sterrenbeeld heeft zijn eigen kenmerken op het gebied van karakter en persoonlijkheid. We bespreken hier de eigenschappen van het sterrenbeeld Steenbok. De steenbok is geboren tussen 22 december en 20 januari.

 

We kennen in de Westerse Astrologie een dierenriem met 12 verschillende sterrenbeelden. Op het moment van de geboorte wordt er aan de hand van de stand van de sterren en planeten bepaald welk sterrenbeeld centraal staat. Aan de hand van dit sterrenbeeld worden bepaalde karaktereigenschappen gedefinieerd. De stand van de sterren en planeten zijn hier volgens de Astrologie van invloed op. Elk sterrenbeeld wordt ook in verband gebracht met een planeet en een element.

 

De Steenbok is het tiende sterrenbeeld van de dierenriem. Lees hier alles over de specifieke karaktertrekken!

 

Algemene eigenschappen Steenbok

 

Steenbok

Datum: 22 december t/m 20 januari

Element: Aarde

Planeet: Saturnus

>> Ontdek wat de invloed is van deze planeet 

Kleur: bruin, donkergroen

Edelstenen: Onyx, Amber, Valkoog

>> Bekijk wat deze edelstenen symboliseren

Kenmerken: Behoudend, ambitieus, handig, geduldig, trouw, gedisciplineerd, argwanend, egoïstisch…

 

Algemene karaktereigenschappen

Het sterrenbeeld Steenbok staat bekend om zijn stabiele persoonlijkheid. Hij heeft een praktische instelling en heeft veel zelfdiscipline. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de Steenbok een harde werker is. Hij heeft een onafhankelijk karakter en hij is erg betrouwbaar en loyaal. De Steenbok heeft wel de neiging om veeleisend te zijn, ten opzichte van zichzelf en anderen. Hij is conservatief en veranderingen moeten voor hem langzaam doorgevoerd worden. De Steenbok staat serieus in het leven, maar hij heeft zeker wel humor. Zijn humor is vaak spottend en sarcastisch.

 

De Steenbok in de liefde

Ook de liefde neemt de Steenbok serieus. Hij gaat voor een langdurige relatie en niet voor een korte flirt. Wanneer hij een relatie heeft is hij trouw en absoluut betrouwbaar. Hij toont niet gemakkelijk zijn gevoelens, maar ze zijn wel erg sterk! Wanneer hij van iemand houdt, dan is dit voor het leven. Hij maakt weloverwogen beslissingen in de liefde.

 

Op het gebied van vriendschappelijke relaties is de Steenbok op zoek naar een geestelijke connectie. Hij heeft niet veel vrienden nodig, enkele goede vrienden zijn voor hem genoeg. De Steenbok is een goede luisteraar.

 

Wil je meer weten over jouw sterrenbeeld en jouw astrologische toekomst? Contacteer een van onze ervaren astrologen!
Consulteren

 

De Steenbok en werk

De Steenbok heeft veel ambitie en heeft een serieuze instelling op professioneel gebied. Hij beschikt over discipline en is een harde werker. Doorgaans kiest de Steenbok voor traditionele beroepen. Hij wil op professioneel gebied altijd het beste resultaat behalen en is dan ook best veeleisend. De praktische instelling komt de Steenbok goed van pas op professioneel gebied.

 

De Steenbok en gezondheid

De Steenbok heeft over het algemeen een sterke gezondheid, maar hij kan last krijgen van zijn benen en knieën. Een teveel aan stress en emoties kan bij de Steenbok tot maagklachten lijden. De Steenbok zal niet snel klagen!

 

Lees de beschrijving van de andere sterrenbeelden hier:

Ram

Leeuw

Boogschutter

Stier

Maagd

Steenbok

Tweelingen

Weegschaal

Waterman

Kreeft

Schorpioen

Vissen


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter