Astrocenter Blog by

Beschrijving van Sterrenbeeld Schorpioen

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Alle sterrenbeelden worden gekenmerkt door hun specifieke karaktereigenschappen en persoonlijkheid. In dit artikel leest u meer over de eigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen. De Schorpioen is geboren tussen 24 oktober en 22 november.

 

In de Westerse astrologie kennen we 12 sterrenbeelden in de dierenriem. Tijdens de geboorte wordt er aan de hand van de stand van de sterren en de maan bepaald welk sterrenbeeld centraal staat. Er wordt binnen de astrologie vanuit gegaan dat dit van invloed is op het karakter van de persoon. Elk sterrenbeeld wordt beheerst door een planeet en is verbonden aan een bepaald element. Dit kan het element water, vuur, lucht of aarde zijn.

 

Het sterrenbeeld Schorpioen is het achtste sterrenbeeld uit de Westerse dierenriem. Ontdek hier alles over zijn verschillende eigenschappen.

 

Algemene eigenschappen Schorpioen

 

Schorpioen

Datum: 24 oktober t/m 22 november

Element: Water

Planeet: Pluto

>> Ontdek wat de invloed is van deze planeet 

Kleur: Donkerrood, zwart

Edelstenen: Granaat, Opaal, Robijn

>> Bekijk wat deze edelstenen symboliseren

Kenmerken: Passievol, sentimenteel, inventief, charismatisch, energiek, trouw, manipulatief, obsessief, jaloers…

 

Algemene karaktereigenschappen

Het sterrenbeeld Schorpioen is erg emotioneel en intens. Ze lijken op het eerste gezicht misschien kalm, maar ze zijn het tegenovergestelde! Dit sterrenbeeld heeft een zeer intense persoonlijkheid en kan soms zelfs agressieve trekken hebben. Maar hij is ook een charmeur en charismatisch. Hij stroomt ver van de passie en dit kan er nog wel eens voor zorgen dat hij lichtgeraakt is. De Schorpioen kan een manipulatieve kan hebben en hij controleert vaak alles wat hij doet en om hem heen gebeurt.

 

De Schorpioen in de liefde

Ook in een liefdesrelatie zit de Schorpioen vol passie! Hij beleeft relaties zeer intens en zijn relaties kunnen nogal onstuimig zijn.  De Weegschaal laat zich leiden door zijn instinct in de liefde en twijfelt hier geen moment aan. Dit sterrenbeeld is het meest seksueel ingesteld van de dierenriem. Wanneer een Weegschaal een relatie heeft gaat hij er honderd procent voor, maar let op, hij kan erg jaloers zijn!

 

Ook in vriendschappen is een Schorpioen intens. Wanneer zijn vrienden eerlijk tegen hem zijn is hij loyaal en zal hij alles voor ze doen. Echter, wanneer hij ruzie met zijn vrienden heeft of hem onrecht wordt aangedaan kan hij lange tijd wrok koesteren. De Schorpioen heeft veel gevoel voor humor!

 

Wil je meer weten over jouw sterrenbeeld en jouw astrologische toekomst? Contacteer een van onze ervaren astrologen!
Consulteren

 

De Schorpioen en werk

Op professioneel gebied komt zijn behoefte naar controle terug. Hij vervult graag een leidinggevende functie en houdt graag de controle over wat er gebeurt op de werkvloer. Ook in zijn professionele leven is de Schorpioen op zoek naar passie, hij doet alles met overgave. Banen in de financiële sector spreken dit sterrenbeeld aan, evenals de gezondheidszorg of geesteswetenschappen.

 

De Schorpioen en gezondheid

Het sterrenbeeld Schorpioen heeft een sterke gezondheid, maar hij heeft net als elk sterrenbeeld een aantal specifieke aandachtspunten. De Schorpioen kan problemen krijgen met zijn bekken en voorplantingsorganen. Ook de nieren zijn een zwakkere plek van de Schorpioen.

 

Lees de beschrijving van de andere sterrenbeelden hier:

Ram

Leeuw

Boogschutter

Stier

Maagd

Steenbok

Tweelingen

Weegschaal

Waterman

Kreeft

Schorpioen

Vissen


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter