Astrocenter Blog by

Beschrijving van Sterrenbeeld Weegschaal

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Per sterrenbeeld zijn er verschillende karaktertrekken en persoonlijkheden te onderkennen. Ontdek hier wat de specifieke kenmerken van het sterrenbeeld Weegschaal is. De Weegschaal is geboren tussen 24 september en 23 oktober.

 

In de Westerse wereld maken we gebruik van een dierenriem met 12 tekens, ook wel sterrenbeelden genoemd. Deze sterrenbeelden worden bepaald door middel van de stand van de sterren en planeten op het tijdstip van de geboorte. Het sterrenbeeld bepaald volgens de Westerse Astrologie mede het karakter en de persoonlijkheid van een persoon. Elk sterrenbeeld is verbonden aan een planeet en een element.

 

De Weegschaal is het zevende sterrenbeeld uit de dierenriem. Lees hier meer!

Algemene eigenschappen Weegschaal

 

Weegschaal

Datum: 24 september t/m 23 oktober

Element: Lucht

Planeet: Venus

>> Lees hier meer over de invloed van Venus

Kleur: Groen, Lichtblauw

Edelstenen: Opaal, Toermalijn, Saffier

>> Bekijk hier wat deze edelstenen betekenen

Kenmerken: Diplomatiek, evenwichtig, idealist, kalm, vreedzaam, vriendelijk, besluiteloos, ijdel, nonchalant…

 

Algemene karaktereigenschappen

Het sterrenbeeld Maagd beschikt over veel charme en houdt ervan om omringt te zijn met mensen. De Weegschaal is een uitgebalanceerde persoonlijkheid, hij is elegant en beschaafd. Hij houdt van kritisch nadenken en is uitermate geschikt voor het geven van zijn onpartijdige mening. Hij weegt altijd de voors en tegens tegen elkaar af. De Weegschaal is altijd op zoek naar bevestiging en goedkeuring van anderen. Dit sterrenbeeld heeft een creatieve geest en houdt ervan om er mooi uit te zien. Dit kan soms doorslaan naar echte ijdelheid.

 

De Weegschaal in de liefde

In de liefde is de Weegschaal een evenwicht persoon. Hij is op zoek naar een relatie die perfect in balans is en gebaseerd op wederzijds respect en begrip. De Weegschaal is een romanticus en een charmeur wanneer hij iemand echt leuk vindt. Harmonie staat voor dit sterrenbeeld centraal in een goede relatie!

 

Ook op vriendschappelijk gebied is de weegschaal een bron van harmonie. Hij is een geliefde vriend, hij is gemakkelijk in de omgang een graag geziene gast. Zijn harmonieuze instelling zorgt ervoor dat hij gemakkelijk compromissen kan sluiten.

 

De Weegschaal en werk

De Weegschaal strijdt voor gerechtigheid en dit komt ook terug in zijn professionele keuzes. Hij maakt voor zijn beroep graag gebruik van zijn charme en diplomatie. Hij beschikt over een groot inlevingsvermogen wat hem helpt bij beroepen als diplomaat, advocaat of mediator. Geld is niet het belangrijkste voor de Weegschaal, zolang hij zich maar goed voelt op het werk is hij tevreden. Harmonie is ook op de werkvloer een belangrijk punt voor de Weegschaal.

 

Wil je meer weten over jouw sterrenbeeld en jouw astrologische toekomst? Contacteer een van onze ervaren astrologen!
Consulteren

 

De Weegschaal en gezondheid

De gezondheid van de Weegschaal is wat mindergoed als die van de overige sterrenbeelden. Hij heeft vaker last van pijntjes, griepjes of verkoudheden. Een zwakke plek van de Weegschaal zijn de nieren en de rug. Hij doet er goed aan om goed op deze twee punten te letten.

 

Lees de beschrijving van de andere sterrenbeelden hier:

Ram

Leeuw

Boogschutter

Stier

Maagd

Steenbok

Tweelingen

Weegschaal

Waterman

Kreeft

Schorpioen

Vissen


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter