Astrocenter Blog by

Beschrijving van Sterrenbeeld Maagd

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Ieder sterrenbeeld heeft zijn eigen eigenschappen op het gebied van karakter en persoonlijkheid. We bespreken hier de eigenschappen van het sterrenbeeld Maagd. De Maagd is geboren tussen 24 augustus en 23 september.

 

De Westerse dierenriem kent in totaal 12 tekens, ook wel sterrenbeelden genoemd. Deze sterrenbeelden worden bepaald aan de hand van de positie van de sterren en planeten op het moment van de geboorte van een persoon. Elk sterrenbeeld wordt beheerst door een planeet en kan worden gekoppeld aan een element. Er wordt vanuit gegaan dat de sterren, planeten en het element van invloed zijn op het karakter van het betreffende sterrenbeeld.

 

Het sterrenbeeld Maagd is het zesde teken uit de Westerse dierenriem. Ontdek hier wat de specifieke eigenschappen van de Maagd zijn.

 

Algemene eigenschappen Maagd

 

Maagd

Datum: 24 augustus t/m 23 september

Element: Aarde

Planeet: Mercurius

>> Lees hier meer over de invloed van deze planeet

Kleur: Paars

Edelstenen: Opaal, Peridoot, Carneool

>> bekijk hier wat deze edelstenen symboliseren

Kenmerken: IJverig, eerlijk, betrouwbaar, Intelligent, handig, kritisch, afhankelijk, zenuwachtig, neerslachtig…

 

Algemene karaktereigenschappen

Het sterrenbeeld Maagd kenmerkt zich door zijn nauwkeurigheid en stiptheid. De Maagd heeft een wetenschappelijke instelling en eist het beste van zichzelf, maar ook van zijn omgeving. Dit sterrenbeeld kan nogal teruggetrokken zijn, waardoor hij op het eerste gezicht kil en afstandelijk over kan komen. Dit is echter niet het geval, de Maagd beschikt wel degelijk over veel emoties, maar is hier gereserveerd over. De Maagd houdt van orde en netheid en heeft veel ambitie. Dit sterrenbeeld wil zich graag nuttig maken en voelen.

 

De Maagd in de liefde

Zoals is de Maagd kritisch ingesteld en dit komt ook zeker terug in de liefde. Dit sterrenbeeld kiest niet zomaar een geliefde. Hij twijfelt veel en zeker niet gemakkelijk te veroveren! Wanneer de Maagd eenmaal zijn keuze heeft gemaakt is hij zeer trouw en dit verwacht hij ook van zijn partner. Hij houdt zijn emoties veelal voor zichzelf en romantiek is dan ook niet echt zijn ding.

 

Ook in een vriendschappelijke relatie deelt de Maagd zijn emoties niet snel. Dit maakt hem mysterieus en velen kunnen moeilijk hoogte van hem krijgen. Toch is de Maagd een geliefde vriend, hij brengt altijd heldere ideeën op tafel en is heel trouw aan zijn vrienden.

 

Wil je meer weten over jouw sterrenbeeld en jouw astrologische toekomst? Contacteer een van onze ervaren astrologen!
Consulteren

 

De Maagd en werk

Het sterrenbeeld Maagd houdt van nauwkeurigheid en stiptheid, zeker op professioneel gebied. Hij is wetenschappelijk ingesteld en houdt van analytisch nadenken. De Maagd is op zoek naar een afwisselende baan, waarbij zijn analytisch vermogen ten volle benut kan worden. Dit sterrenbeeld is een perfectionist en stelt hoge eisen aan zichzelf. De Maagd komt goed tot zijn recht in de wetenschap, administratie, als accountant, architect, onderwijzer… Zolang de Maagd maar wordt uitgedaagd op intellectueel gebied!

 

De Maagd en gezondheid

De Maagd let goed op zichzelf. Ook op het gebied van gezondheid is hij een perfectionist! Maar toch, net als elk ander sterrenbeeld, heeft ook de Maagd zwakke plekken. Voor de Maagd is dit de spijsvertering, de maag en de darmen.  Hij moet in het algemeen opletten op zijn buik.

 

Lees de beschrijving van de andere sterrenbeelden hier:

Ram

Leeuw

Boogschutter

Stier

Maagd

Steenbok

Tweelingen

Weegschaal

Waterman

Kreeft

Schorpioen

Vissen


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter