Astrocenter Blog by

Beschrijving van Sterrenbeeld Kreeft

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Ieder sterrenbeeld heeft zo zijn eigen persoonlijkheid en karaktereigenschappen. We bespreken dit artikel de specifieke eigenschappen van de Kreeft. De Kreeft is geboren tussen 22 juni en 22 juli.

 

Binnen de astrologie gaat men er vanuit dat de stand van de sterren en planeten op het moment van de geboorte bijdraagt aan het karakter en de eigenschappen van iemand. In de Westerse wereld kennen we een dierenriem met 12 sterrenbeelden. Elk sterrenbeeld is verbonden aan een element en een planeet.

 

De kreeft is het vierde sterrenbeeld van de Westerse dierenriem. Lees hier meer over de eigenschappen van de Kreeft!

 

Algemene eigenschappen Kreeft

 

Kreeft

Datum: 22 juni  t/m 22 juli

Element: Water

Planeet: Maan

>> Lees hier wat deze planeet symboliseert voor de Kreeft

Kleur: Wit, Crème

Edelstenen: Maansteen, Parel, Smaragd

>> Bekijk hier wat deze edelstenen betekenen

Kenmerken: Verzorgend, meegaand, betrouwbaar, emotioneel, artistiek, kalm, fantasierijk, humeurig, sentimenteel, overgevoelig…

 

Algemene karaktereigenschappen

Het sterrenbeeld Kreeft is de meest verzorgende binnen de dierenriem. Hij is erg zorgzaam en wil het liefste voor een gezin zorgen. Hij is huiselijk en trekt zich ook graag terug in de warmte van zijn woning en gezin. Toch is de Kreeft wel sociaal! Hij lijkt in eerste instantie wat verlegen en afstandelijk, maar wie hem leert kennen ontdekt een rijke, artistieke persoonlijkheid. De Kreeft is een sterrenbeeld met veel vrouwelijke kanten, ook de Kreeft-man. Dit heeft alles te maken met de planeet die dit sterrenbeeld beheerst, dit is namelijk de maan.  De Kreeft is een gevoelig persoon met een sterk moedergevoel (vadergevoel).

 

De Kreeft in de liefde

Zoals gezegd is de Kreeft een zeer verzorgende persoon. Dit komt ook terug in de liefde. Hij wil graag in de nabijheid zijn van zijn geliefde, hem behagen en het naar de zin maken. Hij is emotioneel erg afhankelijk van zijn geliefde en wil een eventuele partner eerst goed leren kennen voordat hij een relatie begint. De Kreeft is zeer trouw wanneer hij eenmaal voor iemand gekozen heeft!

 

Ook in vriendschappelijke relaties neemt de Kreeft graag een verzorgende rol in. Ze zijn erg loyaal naar hun vrienden toe en vrienden kunnen volledig op ze vertrouwen.

 

Wil je meer weten over jouw sterrenbeeld en jouw astrologische toekomst? Contacteer een van onze ervaren astrologen!
Consulteren

 

De Kreeft en werk

De gevoelige persoonlijkheid van de Kreeft komt vaak ook terug in zijn beroepskeuze. Ook op professioneel gebied nemen ze graag een verzorgende rol in. Ze werken graag in de zorg, als sociaal werker of psycholoog.  De creativiteit van de Kreeft kan ook terug komen in zijn beroepskeuze. Hij voelt zich het prettigst in een familiaal werkklimaat.

 

De Kreeft en gezondheid

De Kreeft heeft een goede gezondheid en is niet vaak echt ziek. Echter, wanneer hij wel ziek is kan hij flink medelijden hebben met zichzelf. Hij wordt dan extra gevoelig en emotioneel. De zwakke plek van het sterrenbeeld Kreeft is de buik en de maag. De Kreeft moet uitkijken voor stress, dit kan zorgen voor maagproblemen.

 

Lees de beschrijving van de andere sterrenbeelden hier:

Ram

Leeuw

Boogschutter

Stier

Maagd

Steenbok

Tweelingen

Weegschaal

Waterman

Kreeft

Schorpioen

Vissen


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter