Astrocenter Blog by

Beschrijving van Sterrenbeeld Stier

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Ieder sterrenbeeld wordt getypeerd door bepaalde karaktereigenschappen. In dit artikel bespreken we de specifieke karaktertrekken van het sterrenbeeld Stier. De Stier is geboren tussen 21 april en 21 mei.

 

Het sterrenbeeld wordt bepaald aan de hand van de stand van de sterren en planeten op het moment van de geboorte. Binnen de astrologie wordt er vanuit gegaan dat het sterrenbeeld van invloed is op het karakter en de persoonlijkheid van de persoon. De dierenriem bestaat uit 12 sterrenbeelden die allen verbonden zijn aan een element en een planeet.

 

De Stier is het tweede sterrenbeeld van de dierenriem. We bespreken hier de verschillende aspecten van de Stier.

 

Algemene eigenschappen Stier

Stier

 

Datum: 21 april t/m 21 mei

Element: Aarde

Planeet: Venus

>> Lees hier wat deze planeet voor de Stier betekent

Kleur: Groen, rood-oranje

Edelstenen: Rozenkwarts, Smaragd, Rookkwarts

>> Lees hier meer over de betekenis en krachten van deze edelstenen

Kenmerken: verdraagzaam, kalm, vastberaden, liefhebbend, betrouwbaar, koppig, functioneel, jaloers, bezitterig…

 

Algemene karaktereigenschappen

De Stier is een doorzetter, hij heeft een sterke wilskracht en je kunt op hem vertrouwen. Het sterrenbeeld stier is stabiel en in balans. Hij houdt niet van veranderingen en is hierdoor conservatief ingesteld. Een van de bekendste eigenschappen van de Stier is zijn koppigheid. Zijn koppigheid kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben. Het draagt aan de ene kan bij aan zijn doorzettingsvermogen, maar in negatieve zin versterkt het zijn conservatieve karakter. De Stier is gesteld op materiele zaken en geld. Een Stier zal er alles aan doen om geen schulden te maken.

 

De Stier in de liefde

De Stier heeft veel liefde om te geven, maar hij gaat niet over een nacht ijs. Hij houdt er niet van om overhaaste beslissingen te nemen, hij neemt de tijd en laat de dingen het liefst op natuurlijke wijze verlopen. De Stier heeft een zachtaardig karakter en is niet makkelijk boos te krijgen. Maar als hij wordt uitgelokt moet je uitkijken, hij kan rancuneus zijn. In een relatie kan hij jaloers en bezitterig zijn.

 

In een vriendschappelijke relatie is de Stier zeer gul en betrouwbaar. Ze hebben doorgaans een paar echt goede vrienden, in plaats van meerdere kennissen.

 

De Stier en werk

De Stier is een aards teken in de dierenriem en dit vertaald zich ook vaak terug in zijn beroepskeuze of interesses. Hij houdt van beroepen die iets te maken hebben met de natuur. Dit kan gaan van hovenier tot dierenarts tot landschapsarchitect. De Stier is zoals gezegd een doorzetter. Hij werkt niet snel, maar wel efficiënt. Hij kan obstakels overwinnen door zijn vastberadenheid. Zijn conservatieve aard zorgt ervoor dat hij graag financiële zekerheid heeft en niet snel risico’s neemt op professioneel gebied. Beroepen die hem ook aanspreken zijn bijvoorbeeld Makelaar, Kok, Bakker, Bankier, Theatermedewerker…

 

Wil je meer weten over jouw sterrenbeeld en jouw astrologische toekomst? Contacteer een van onze ervaren astrologen!
Consulteren

 

De Stier en gezondheid

De Stier is een sterk sterrenbeeld. Ze zijn robuust gebouwd en hebben niet vaak last van gezondheidsproblemen. Ze letten er goed op dat ze hun lichaam niet overbelasten. Ze kunnen soms wel wat meer beweging gebruiken.

 

Zwakkere punten van het sterrenbeeld Stier zijn de keel, hals en ademhalingsorganen.  De Stier heeft dan ook het meest last van verkoudheden en astma kan ook op de loer liggen. In het voorjaar kunnen allergieën opspelen die ademhalingsproblemen kan veroorzaken.

 

Lees de beschrijving van de andere sterrenbeelden hier:

Ram

Leeuw

Boogschutter

Stier

Maagd

Steenbok

Tweelingen

Weegschaal

Waterman

Kreeft

Schorpioen

Vissen


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter