Astrocenter Blog by

Haar knippen aan de hand van de maanstand

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Het klinkt misschien gek, je haar laten knippen aan de hand van de stand van de maan. Toch is dit al een eeuwenoude wijsheid. De maan heeft invloed dan meer dan we denken!

 

We weten allemaal dat de maan van invloed is op onze zeeën en oceanen. De maand zorgt er namelijk voor dat we de getijden kennen. De aantrekkingskracht van de maan zorgt ervoor dat er een hoge waterstand ontstaat aan de kant van de aarde waar de maan staat.

 

De maan zou niet alleen effect hebben op de zeeën, maar bijvoorbeeld ook op bepaalde “vrouwen zaken”. Zo staat de menstruatiecyclus van een vrouw vaak in verband met de maancyclus. Lees hier hoe je de kans op een zwangerschap kunt vergroten dankzij de maanstand!

 

Ook het knippen van ons haar kan in combinatie met de stand van de maan verschillende effecten hebben. Hiervoor is geen wetenschappelijk bewijs, maar wie niet waagt, wie niet wint! Velen zweren bij deze methode!

 

Effect van de maan op knipbeurt

We weten allemaal dat de maan meer effect heeft op de aarde dan we denken. Zo houden boeren bijvoorbeeld de maan in de gaten om te weten wanneer de beste tijd is om te zaaien en te oogsten. Velen zijn er van overtuigd dat het knippen van het haar tijdens een bepaalde stand van de maand een effect heeft op de groei van het haar.

 

Haar knippen tijdens wassende maan

De cyclus van de maan is grofweg op te delen in twee perioden: wassende maan en afnemende maan. Tijdens de wassende maan groeit de maan naar het stadium van volle maan. Tijdens de afnemende maan gaat de maan terug naar de fase de nieuwe maan.

 

Volgens de Lunar Hair Care theorie is de wassende maand de ideale periode om:

 

  • Je haar te laten knippen als je wilt dat het sneller groeit. Tijdens de wassende maan is je haar in vorm en het zal sneller groeien en dikker worden.
  • Een haarmasker te gebruiken. Je haar neemt in deze periode de voedende bestanddelen beter op.
  • Je haar te kleuren. De kleur zal langer blijven zitten wanneer je de kleuring doet tijdens de wassende maan.

 

Haar knippen tijdens afnemende maan

De fase van de afnemende maan is een fase waarin het haar minder snel groeit. Dit is goed nieuws voor degenen die graag een kort kapsel willen behouden. Knip in deze periode een kort kapsel, zodat het langer in model blijft.

 

Ook is het een ideale periode om benen en bikinilijn te scheren. Ook deze haartjes komen tijdens de afnemende maan langzamer terug!


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter