Astrocenter Blog by

Welke tarotkaart past bij jouw sterrenbeeld?

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Elk sterrenbeeld heeft een tarotkaart die op inhoudelijke punten bij elkaar passen. De overeenkomsten worden gevonden in hetgeen de tarotkaart en het sterrenbeeld symboliseren. Welke tarotkaart past bij jouw sterrenbeeld? Ontdek het hier!

 

De tarotkaart die bij een sterrenbeeld hoort reflecteert ofwel de karakteristieken van het sterrenbeeld, ofwel de punten waaraan gewerkt kan worden. De thema’s van de tarotkaart en het sterrenbeeld kunnen erg van elkaar verschillen, maar het doel en nut komen overeen. We zullen in dit artikel bespreken welke tarotkaarten bij de verschillende sterrenbeelden passen.

 

Tarot

Het tarotdeck bestaat in totaal uit 78 kaarten. Deze kaarten zijn onderverdeeld in de Grote Arcana en de Kleine Arcana. De Grote Arcana bestaat uit 22 kaarten en de Kleine arcana uit 56. Het is met de kaarten uit de Grote Arcana dat we de aansluiting vinden met de dierenriem. Elk sterrenbeeld wordt geassocieerd met een kaart uit de Grote Arcana. 12 kaarten zijn direct verbonden met de sterrenbeelden, de overige 10 kaarten staan in verband met de planeten en sterren in het algemeen. 

 

Het merendeel van de tekens op de kaarten van de Grote Arcana zijn archetypische figuren die de kenmerken van bepaalde persoonlijkheden verbeelden. Deze kenmerken verbinden de kaarten met de sterrenbeelden.

 

Sterrenbeelden

 

Ram (21 maart t/m 20 april)

Jouw tarotkaartis nummer 5 uit de Grote Arcana, de Keizer, de man die er altijd is als je hem nodig hebt. De Ram is het eerste teken van de dierenriem en begint bij de voorjaarsdagen. Je bent ondernemend, houdt van concurrentie en je bent betrokken, evenals de Keizer. Alleen de naam van de kaart geeft het al aan, jij bent gemaakt om structuur et bieden aan anderen. De kaart geeft eveneens aan dat je loyaal bent en je zult je vrienden door dik en dun steunen. De Keizer gebruikt zijn autoriteit, kracht, ambities en analytische vaardigheden om anderen te helpen, maar ook om zijn eigen doelen te bereiken. .

Klik hier voor meer informatie over het sterrenbeeld Ram.

 

Stier (21 april t/m 21 mei)

Jouw tarotkaart is nummer 5, de Hierophant, of ook wel Hogepriester genoemd. Je bent geboren in het sterrenbeeld Stier, dit betekent dat je conservatief bent en je hebt een economische instelling. Daarnaast sta je ook bekend om je vriendelijkheid. Ook de Hogepriester wordt gekenmerkt door zijn conservatieve, gestructureerde en ordelijke natuur. Je houdt van routines en bent doelgericht en gestructureerd. De Hogepriester symboliseert een leraar of professor. Hij is de bewaker van universele waarheden en slaat een brug tussen innerlijke en uiterlijke waarden..

 

Klik hier voor meer informatie over het sterrenbeeld Stier.

   

Tweelingen (22 mei t/m 21 juni)

Elke Tweelingen wordt getypeerd door een tweeledig karakter en dit wordt vertegenwoordigd door tarotkaart nummer 6, de Geliefden. Als Tweelingen ben je goed in communiceren en het verspreiden van informatie. Daarnaast ben je leergierig en nieuwsgierig. Je houdt ervan om te analyseren en situaties op te helderen. Een Tweelingen staat altijd voor de keuze: goed of kwaad. De Geliefden geven aan dat je de opties zorgvuldig moet afwegen en het pad moet kiezen dat volledig bij je past. Het nemen van een keuze staat centraal bij De Geliefden en hierbij komt soms ook onzekerheid om de hoek kijken. Het sterrenbeeld Tweelingen wordt door het zelfde gekenmerkt..

 

Klik hier voor meer informatie over het sterrenbeeld Tweelingen.

   

Kreeft (22 juni t/m 22 juli)

Jouw tarotkaart is nummer 7, de Zegewagen. Je bent een trots persoon, evenals de Zegewagen op de tarotkaart die jou vertegenwoordigt. De Kreeft houdt doorgaans van veiligheid, maar vrijheid is ook belangrijk voor je. Je bent een beschermer en je zult door het vuur gaan voor degenen waarvan je houdt. Je bent kwetsbaar en je hebt de neiging om beïnvloed te worden door stemmingswisselingen. De Kreeft is dan ook het sterrenbeeld dat het sterkst reageert door de maancyclus. Dit alles is ook vertegenwoordigd in de kaart De Zegenwagen. Hij symboliseert de noodzaak om vreugde te verspreiden, te verenigen en te zorgen voor dierbaren. Met passie en doorzettingsvermogen weet je overal te komen. De Zegenwagen onderstreept het belang om emoties en obstakels te overwinnen en het evenwicht te bewaren..

 

Klik hier voor meer informatie over het sterrenbeeld Kreeft.

   

Leeuw (23 juli t/m 23 augustus)

De tarotkaart van de Leeuw is nummer 11, de Kracht. Je bent charmant, galant, ambitieus en een fijne metgezel.  Je beschermt degenen die het verdienen. De kaart geeft je fysieke kracht aan, evenals je emotionele, mentale en spirituele capaciteiten. Je beschikt over de kracht om duidelijk te maken wat je bedoeld en wilt. De Leeuw is moedig en dit helpt hem om problemen en obstakels te overwinnen. De sterkste eigenschap van de kaart De Kracht is de capaciteit om genereus en vriendelijk te zijn, vanuit een liefdevol hart. Je hebt de kracht om onrecht te bestrijden, doordat je over de combinatie van vriendelijkheid en moed beschikt.

 

Klik hier voor meer informatie over het sterrenbeeld Leeuw.

Naar boven

 

   

Maagd (24 augustus juli t/m 23 september)

Jouw tarotkaart is nummer 9, de Kluizenaar. Als Maagd ben je analytisch, gefocust op details en kritisch. Je analyseert alles en om dit goed te kunnen verwerken moet je je af en toe kunnen terugtrekken. Je ziet gemakkelijk de details, maar je moet moeite doen om het geheel te kunnen overzien. Dezelfde energie zien we in de kaart de Kluizenaar. De Kluizenaar voelt de noodzaak om zich af te zonderen en te concentreren op het doel in het leven. Sommige Maagden hebben lange pauzes van afzondering nodig, sommigen slechts korte. De man op de kaart symboliseert een oude man die genoeg van de buitenwereld heeft gehad, wanneer hij zich terug trekt kan hij zijn innerlijke universum ontdekken en de kennis vinden die hij nodig had..

 

Klik hier voor meer informatie over het sterrenbeeld Maagd.

   

Weegschaal (24 september juli t/m 23 oktober)

Jouw tarotkaart is kaart nummer 9, Rechtvaardigheid. Je bent diplomatiek, charmant, eerlijk en op zoek naar harmonie. Je houdt niet van problemen, discussies en onrust. Je hebt behoefte aan balans in het leven en je weet de voors en tegens altijd af voordat je een beslissing neemt. De kaart gerechtigheid beschrijft de energie van een Weegschaal volledig. Om beslissingen te nemen worden alternatieven tegen elkaar afgewogen, dit wordt geïllustreerd door de weegschaal op de kaart. De kaart symboliseert jouw behoefte om de juiste beslissing te nemen en om evenwicht te bereiken. Tegelijkertijd illustreert de kaart de noodzaak van rechtvaardigheid die je voelt..

 

Klik hier voor meer informatie over het sterrenbeeld Weegschaal.

   

Schorpioen (24 oktober juli t/m 22 november)

De tarotkaart die geassocieerd wordt met het sterrenbeeld Schorpioen is kaart nummer 13, de Dood. De Schorpioen is intens en heeft een verkennend karakter. Je hebt een geheugen als een olifant, kennis en informatie gaat altijd veilig met je mee. Je kunt wraakzuchtig zijn als je vindt dat je oneerlijk behandeld wordt en deze wraak kan pas veel later plaats vinden. Je bent gemotiveerd en hebt intense gevoelens en wensen. De kaart De Dood heeft dezelfde intense energieën als de Schorpioen en staat symbool voor transformatie. De Dood betekent niet de dood in traditionele zin, maar de noodzaak tot verandering. Je houdt van verandering, je hebt de behoefte om je energie te bevrijden om als herboren te voelen. Je kunt je gemakkelijk bevrijden van oude ideeën. Dit maakt je een mysterieus persoon van wie iedereen de ware gevoelens wil achterhalen. .

 

Klik hier voor meer informatie over het sterrenbeeld Schorpioen.

   

Boogschutter (23 november t/m 21 december)

De tarotkaart van de Boogschutter is kaart nummer 14, Gematigdheid. De Boogschutter is fantasierijk, optimistisch, creatief en betrokken. Maar je voelt soms ook gestage stroom van moeilijkheden. Je hebt soms moeite met het zien van de andere kant van een kwestie. Je concentreert je op je eigen perspectief. De kaart gematigdheid weerspiegelt deze eigenschap van de Boogschutter. De kaart geeft aan dat je je moet concentreren op het vinden van balans, begrip en bewustzijn. Onthoud, de waarheid is altijd subjectief! In relaties is het hebben van een gedeelde visie van belang, evenals het vinden van een balans en het stellen van grenzen. Je bezit al deze kwaliteiten, zolang je je hier maar op blijft concentreren!.

 

Klik hier voor meer informatie over het sterrenbeeld Boogschutter.

   

Steenbok (22 december t/m 20 januari)

Jouw tarotkaart is kaart nummer 15, de Duivel. De Steenbok is ambitieus, grondig, conservatief, en uiterst doelgericht. Je kunt soms gezien worden als gevoelloos, omdat je heel objectief in je gedrag kunt zijn. De tarotkaart de Duivel beschikt over dezelfde energie als de Steenbok. Je hebt een houding van “Het is zoals het is”. De Steenbok is eerlijk en je weet wat je aan hem hebt. De Duivel ziet de wereld zoals hij is, net zoals de Steenbok, ze letten op de praktische realiteit. Daarnaast verenigen de Steenbok en de Duivel de behoefte aan ontwikkeling, macht en status. De kaart moedigt je aan om je schaduwkanten te confronteren..

 

Klik hier voor meer informatie over het sterrenbeeld Steenbok.

   

Waterman (21 januari t/m 18 februari)

De tarotkaart van de Waterman is nummer 17, de Ster. De Waterman is intuïtief, objectief, onafhankelijk, slim en innovatief. Je houdt ervan om dingen op jouw manier te doen en je vrij te voelen van regels. Jouw tarotkaart focust zich op optimisme en energie. Jouw blik is altijd gericht op de toekomst , dit wordt geïllustreerd door de sterren op de tarotkaart. Je intuïtie en vrijheid stellen je in staat om de wereld te zien vanuit jouw standpunt. Je gelooft echt dat je kunt bereiken wat je wilt en je ziet het als jouw taak om anderen ervan te overtuigen dat ze hetzelfde kunnen doen. Op deze manier kun je anderen helpen om hun doel te vinden en te bereiken. .

 

Klik hier voor meer informatie over het sterrenbeeld Waterman.

   

Vissen (19 februari t/m 20 maart)

Jouw tarotkaart is nummer 18, de Maan. De Vissen is dromerig, fantasierijk, intuïtief en creatief. Je hebt een zeer sterke intuïtie en je neemt vaak beslissingen op basis van jouw gevoelens. Je wilt graag bij een groep passen. Het sterrenbeeld Vissen is verbonden aan de tarotkaart de Maan, een symbool van dromen. Wanneer je droomt of ontspant wordt je je bewust van je onderbewuste. Het is voor de Vissen soms lastig o onderscheid te maken tussen dromen en werkelijkheid. Je kunt last hebben van wisselende stemmingen en je voelt je je het beste als je natuurlijk cycli volgt. Zoals bijvoorbeeld de cyclus van de maan. Je emoties gaan vaak samen met de maancyclus..

 

Klik hier voor meer informatie over het sterrenbeeld Waterman. 

 


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter